Category

Ce trebuie să știi când închiriezi o mașină

1. Varsta Majoritatea firmelor care inchiriaza autoturisme nu semneaza un contract cu un client a carui varsta este de sub 21 de ani (varsta care poate sa fie mai mare in cazuri anumitor tipuri de autovehicule). Mai mult decat atat persoana care va inchira masina va trebui sa aiba un permis auto valabil de cel putin 12 luni. Unele firme adauga o taxa suplimentara (de „sofer tanar”) daca varsta acestuia este pana in 25 de ani. Deasemenea daca doriti ca si o alta persoana sa conduca masina, aceasta va fi trecuta pe contract, va trebui sa indeplineasca aceleasi conditii si veti plati o taxa suplimentara.

2. Acte necesare Pentru a inchira o masina aveti nevoie de act de identitate: buletin, carte de identitate sau pasaport si pemis de conducere valid de minimum 12 luni. In anumite cazuri e posibil sa vi se ceara mai multe acte sau sa se faca verificari suplimentare.

3. Plata La semnarea unui contract de inchiriere auto se va inmana utilizatorului o factura care trebuie platatita inainte de pleca cu masina. Plata se poate face cash, cu cardul sau prin banca, daca rezervare se face cu cateva zile inainte. Deasemenea este foarte important de stiut ca majoritatea firmelor care inchiriaza autoturisme cer o garantie in valoare de 100-150 euro, care trebuie platita la semnarea contractului (fie va fi blocata pe cardul folosit). Garantia va fi folosita in cazul unui incident auto iar in cazul in care nu apare nici un asemenea eveniment va fi returnata la incheierea cotractului.

4. Reguli de utilizare. In momentul in care ati semnat un contract de inchiriere auto va obligati sa utilizati vehiculului respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile in tara in care utilizati masina respectiva si doar in scopul in care autoturismul este destinat. Sub nici un fel nu puteti folosi autovehiculul pentru reinchiriere sau pentru a transporta pasageri ce inchiriza.

5. Predarea masinii Masina se poate preda in aceasi locatie de unde a fost ridicata. Deasemenea anumite firme permit predarea masinii in alte locatii partnere fie in acelasi oras, sau chiar in orase si tari diferite. Trebuie sa stiti ca masina este preluata cu rezervorul plin si trebuie inapoiata la fel. In cazul in care nu gasiti o benzinarie in apropierea locatiei se va plati diferenta dintre volumul rezervorului si cantitatea existata, bineinteles la un pret/litru mult mai mare decat la statiile de benzina.

6. Asigurarea Orice masina inchiriata are asigurare CASCO, majoritatea cu franchiza. Pentru a evita evenimentele neplacute, dar care pot sa apara, va recomandam ca la inchirierea unei masini sa solicitati o asigurare totala (AT), care va asigura ca in caz de incidente rutiere (accidente sau avarii), nu veti raspunde cu depozitul garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *